Mama – centrul universului ei sau al copilului?

by herminapopa

Foarte multe femei au crescut alături de mame care nu se iubeau pe ele. Mame care nu se respectau, care uitau de ele și îi puneau pe ceilalți înaintea lor. Astfel, poate fi foarte ușor ca și noi, ca mame sau viitoare mame, să ducem mai departe același tipar, să ne sacrificăm pentru copiii noștri și să uităm de noi. Dar poate o mamă să fie centrul universului ei? Este oare posibil așa ceva?

Da, este posibil!

  • Este posibil ca o mamă să se iubească, să se simtă văzută, auzită și iubită.
  • Este posibil ca o mamă să se îngrijească.
  • Este posibil ca o mamă să își facă timp pentru ea.
  • Este posibil ca o mamă să se respecte.
  • Este posibil ca o mamă să fie fericită și, în același timp, să-și crească și copilul în armonie.

Haideți să devenim conștiente de faptul că toate aceste posibilități depind doar de noi. Noi suntem singurele ființe care putem să ne facem cu adevărat fericite. Apoi, normal că și copilul, la fel ca partenerul și ca ceilalți oameni dragi nouă, pot contribui la fericirea noastră, dar ei nu sunt deloc responsabili pentru aceasta.

Atunci când o femeie se sacrifică pentru alții, rezervoarele ei emoționale și energetice pur și simplu se golesc. Astfel, nici ceilalți nu mai pot beneficia la maxim de darurile primite din partea acelei femei epuizate, obosite, stoarse de puteri.

Așadar, dacă ești mămică sau te pregătești să devii, nu uita de tine. Fii tu, mai întâi, centrul universului tău, iar apoi al copilului tău.

Da, e-adevărat, copilul te va percepe ca fiind centrul universului său, însă văzând că TU te iubești, că te respecți și că TU contezi cu adevărat pentru tine, și copilul tău va învăța că el este important. El este unic. El contează! Iar mai târziu, el însuși se va pune pe el pe primul plan.

El însuși se va iubi, se va respecta și va deveni și el, la rândul lui, centrul universului său. Și, de ce nu, mai târziu, centrul universului pentru copilul său.

Până data viitoare, toate cele bune!

Hermina

Psiholog Licentiat, Consilier pentru Dezvoltare Personala si Formator

Sursa foto: www.pixelstalk.net

1 comment

zelma ianuarie 17, 2023 - 10:07

Waiting patiently for you to come home and fuck me! https://is.gd/dBsd60

Reply

Leave a Comment