În funcție de trecutul nostru, noi percepem realitatea într-un fel sau altul. Astfel, unii oameni se enervează des, alții sunt anxioși, în vreme ce alții se luptă cu depresia la nesfârșit. Trec azi peste această stare, dar totuși mâine apare din nou. Și-atunci, e firesc să ne întrebăm: suntem victimele stărilor negative sau ne putem crea Universul Interior așa cum vrem noi?
VICTIMA
Atâta timp cât dai vina pe soartă, viață, Dumnezeu, trecutul tău sau ceilalți, vei fi în poziția de victimă. Personal, cred că toți am fost în acest rol măcar o dată în viață. Atunci când am spus „Din vina lui / ei” am fost victime. Atunci când am zis că sistemul e de vină, societatea sau soarta, am fost victime. Ceea ce nu învățăm în școală este faptul că noi putem deveni creatori.Noi putem trece de la rolul de victimă la cel de creator al realității. Bine, bine, dar cum? (mă vei întreba).
Obișnuința
Trăind zilnic în același fel în care ai făcut-o și acum 2, 3, 5 sau 10 ani, vei avea aproximativ aceleași emoții. Dacă acum 10 ani vecinul te-a supărat cu ceva și tu ești cel care nu și-a schimbat percepția asupra acelei întâmplări, vei trăi aceeași emoție față de acea persoană până când îți vei schimba gândirea. De ce? Pentru că de fiecare dată când mintea ta se gândește la acea experiență, corpul trăiește aceeași emoție. Gândiți-vă câte emoții trăim astăzi datorită a ceva ce s-a întâmplat cu ani de zile în urmă. Dacă îndrăznim să mergem mai departe, vom descoperi că o traumă din trecut sau un șoc emoțional (care poate fi pierderea cuiva drag, un accident, o boală sau orice alt eveniment traumatic) ne face să retrăim acele emoții doar pentru că mental, suntem încă blocați acolo. Emoțional, retrăim aceleași emoții, pentru că așa suntem noi din cauza trecutului nostru. Și-ajungem să retrăim emoțiile acelea chiar și în prezent, față de alte persoane / situații (doar pentru că așa suntem).
CREATORUL
În momentul în care realizezi că tot ceea ce trăiești tu acum se întâmplă datorită gândirii tale care este blocată în trecut, înțelegi că tu ești responsabil pentru a ieși din postura de victimă. Doar tu îți poți schimba gândurile, astfel încât desprinzându-te de vechiul tipar mental, poți experimenta alte emoții, alte gânduri, alte senzații fizice. Oricum, noi ne schimbăm zi de zi. Celulele noastre sunt în permanentă schimbare. Sunt persoane care cred că nu se pot schimba: oricum ne schimbăm fără să vrem. Așa că, de ce să nu alegem să ne schimbăm în mod conștient? De ce să nu ne creăm viitorul așa cum vrem noi, nu așa cum ar fi trebuit să îl trăim din cauza trecutului nostru? Tot ceea ce suntem acum (până când devenim conștienți și ne schimbăm în mod voit) suntem datorită unor factori externi: trauma aceea, familia, copilăria, trecutul, viața, soarta, Dumnezeu. De fapt, doar gândirea noastră ne spune acest lucru. Iar dacă alegem sau nu să îi dăm crezare, depinde doar de noi.
Atunci când alegem să ne schimbăm din victimă în creator, alegem de fapt alte gânduri și alte stări. Alegem să fim mai puternici, mai iubitori, plini de recunoștință și compasiune. Tot ceea ce avem de făcut este să ne obișnuim cu aceste stări magice. Să ne creăm viitorul acum, în prezent, așa cum ne dorim. Să ne descătușăm de trecut și de orice altceva ne mai ține captivi acolo. Schimbându-ne acum, ne vom schimba percepția chiar și asupra trecutului. Orice se poate dacă acumulăm cunoștințele necesare și le aplicăm. Cum ne schimbăm? Prin meditație, afirmații, comportamente noi și, cel mai important, stare de prezență. Astfel, putem ieși (în mod conștient) de pe fluxul gândirii vechi care îi dădea creierului mereu aceleași semnale, iar în timp, creăm noi rețele neuronale. Noi gânduri, noi emoții, noi persoane. Pe aceste subiecte găsiți articole scrise de mine, video-uri sau ședințele de dezvoltare personală la care puteți apela dacă simțiți nevoia de sprijin în procesul schimbării pe cele 3 planuri: fizic, psihic și spiritual.
Alegeți să fiți creatorii vieții voastre. Alegeți să vă schimbați gândurile, schimbându-va emoțiile, trăind apoi într-un total alt mod. Testați, măcar, dacă tot #stămacasă. Totuși, nu uitați: corpul vrea să ne mențină în zona de confort care este, de multe ori, suferința. Hmmm… Dar oare nu după ploaie iese curcubeul? Vă las cu această întrebare și cu dorința de a reflecta asupra propriului sine.
Cu drag, pentru voi, Hermina
Mă găsești și pe Facebook și Youtube.