Cum sa faci curatenia emotionala la inceputul primaverii?

by herminapopa

Stim prea bine ce inseamna curatenia generala din casa, insa cred ca prea putine lucruri sunt cunoscute despre curatenia emotionala si importanta practicarii acesteia zi de zi, nu doar la inceputul primaverii.

Totusi, primavara simbolizeaza renasterea si este perioada ideala pentru a ne debarasa atat de lucrurile nefolositoare, cat si de gandurile si emotiile care nu ne mai reprezinta.

Dar la ce ne ajuta toata aceasta curatenie?

Ei bine, o curatenie (sau detoxifiere) emotionala te va ajuta mai ales sa te eliberezi de tot ceea ce nu-ti mai este necesar si sa ii faci astfel loc noului in viata ta. Doar renunand la emotiile vechi, toxice si impovoratoare, noi, femeile, putem sa fim fericite in relatiile actuale cu cei din jurul nostru si mai ales in relatia pe care o avem cu noi insene.

Astfel, iti propun cateva practici simple care te vor ajuta sa te cureti din punct de vedere emotional si energetic la un nivel cat mai profund.

Cum sa faci cu adevarat curatenia emotionala?

  • ARUNCA CEEA CE NU-TI MAI ESTE NECESAR – Chiar daca inca esti atasata de acele lucruri, respira profund si fa-ti curaj sa renunti la ele. Toate acele obiecte (inclusiv haine) pe care le strangem de ani de zile, insa pe care nu le mai folosim de mult timp, nu fac altceva decat sa ne tina in trecut la nivel vibrational si sa ne incarce negativ din punct de vedere emotional. Pastreaza ceea ce-ti este folositor cu adevarat si doneaza sau arunca lucrurile pe care chiar nu le mai utilizezi.
  • IARTA SI ELIBEREAZA-TE DE OAMENII DIN TRECUT – Poate fi vorba despre un fost partener (sau mai multi), despre o persoana care a decedat candva si de care ai fost apropiata sau pur si simplu de orice om ori animal care a plecat candva, cumva, din viata ta, insa de care inca te simti „lipita” la nivel emotional. Atata vreme cat nu ii iertam pe cei din trecutul nostru, noi nu ne putem elibera de ei, iar daca nu ne eliberam, energia noastra este acolo, oricat de mult ne-am dori noi sa fie „aici”. Asa ca, draga mea, scrie si verbalizeaza tot ce ai de scos din tine si, respirand profund, lasa energia acelei persoane sa plece, iar tu da-ti voie sa te incarci cu puterea prezentului.
  • PRACTICA MEDITATIA GHIDATA DE ELIBERARE – Ah, meditatia! Practica pe care o ador si la care cred cu tarie ca nu voi renunta niciodata, pentru ca, Doamne, faina si utila mai poate fi! Iti recomand sa practici aceasta meditatie ghidata (click aici) pentru a te ajuta sa te eliberezi de trairile negative acumulate in timp. Practic-o ori de cate ori simti nevoia si indrazneste sa te conectezi cu tine si cu starile tale cat mai des posibil.

Nu uita ca zilnic sa iti cureti corpul la nivel emotional si energetic, pur si simplu verbalizand ori scriind despre ceea ce ai experimentat in ziua respectiva. Intotdeauna le recomand clientelor mele sa exprime ceea ce simt si sa se observe cat mai des. Doar fiind atente la noi, zi de zi, putem sa constientizam ce anume mai avem de pastrat in suflete si la ce a venit timpul sa renuntam.

Primavara este doar un anotimp care te indeamna sa te cureti, dar tu, draga femeie, asculta-i mesajul zi de zi!

Sper ca sfaturile mele sa iti fie de folos si nu uita sa distribui acest articol daca ai rezonat cu informatiile prezentate!

Pana data viitoare, zambete si iubire in suflet iti doresc!

Cu drag,

Hermina Popa

Psiholog & Coach

Leave a Comment