Insarcinata pentru prima data, fericita in continuare

by herminapopa

Bine v-am gasit, dragilor! De cateva zile ma tot gandesc sa scriu un articol legat de sarcina, atat din perspectiva mea, de gravida, cat si din cea a psihologului din mine. Asa ca, iata aici articolul, destinat tuturor mamicilor, gravidutelor si a femeilor care se pregatesc sa devina mame!

Voi aborda mai multe subiecte legate de sarcina pe blogul meu, daca exista interes din partea voastra, dar deocamdata vreau sa va prezint cateva lucruri care tin de starea de bine a femeii insarcinate.

ASTEPTARILE

Multe femei asteapta de mult timp sa ramana insarcinate, altele sunt luate prin surprindere cand afla ca sunt gravide. Din pacate, deseori se intampla ca o femeie insarcinata sa isi focuseze toata atentia pe sarcina si pe bebe, astfel incat fericirea ei are la baza acest miracol care, intr-adevar, este un motiv REAL de bucurie, insa sub nicio acesta nu vine sa stearga cu buretele rolul femeii din tine.

Cum uita femeia insarcinata de rolul sau de femeie?

Asa cum iti spuneam, este firesc ca o mare parte din atentia unei gravidute sa se indrepte catre conexiunea dintre ea si sufletelul din interiorul ei. Totusi, atunci cand femeia insarcinata:

  • nu se mai ingrijeste pentru ea
  • renunta la multe activitati pe care le facea pentru ea
  • se deconecteaza de la propriile trairi
  • vorbeste doar despre bebe si prea putin sau deloc despre alte subiecte
  • se indeparteaza de partener (acest caz apare deseori dupa sarcina)

Este foarte posibil ca aceasta sa fi uitat de rolul sau de femeie, care a aparut inainte ca aceasta sa devina mama.

Ce se intampla atunci cand femeia uita de ea?

Copilul simte. Dragile mele, copilul simte tot. Chiar si atunci cand incerci sa ii oferi lui tot binele din lume, insa te negjlijezi tocmai pe tine, ca femeie, el simte. El traieste emotiile mamei ca si cum ar fi ale sale. Iar mama, inainte de a fi mama, ea este femeie.

Fericirea femeii consta in atentia si grija pe care si-o ofera ei insasi din punct de vedere mental, emotional, fizic si spiritual. Atunci cand femeia uita de satisfacerea propriilor nevoi, este foarte greu ca ea sa se mai simta bine, relaxata si usoara in rolul de mama.

De aceea, dragi mamici si viitoare mamici, fericirea noastra merita sa fie intretinuta inclusiv pe parcursul sarcinii, dar si dupa, bineinteles. Nu spun sa ignorati conexiunea cu sufletelele pe care le purtati (voi discuta in curand chiar si despre importanta conectarii cu aceste minuni), dar nu uitati sa va conectati in continuare cu voi.

Respirati zi de zi constient, iesiti la o plimbare bine meritata, alimentati-va nu doar pentru bebe, ci si pentru voi si dati-va voie chiar si sa simtiti emotii negative. Fericirea nu este despre perfectiune, fericirea este despre autenticitate. Despre a fi sincere. Despre a fi femei. Despre a fi NOI, asa cum suntem.

VEZI AICI MINI-GHIDUL DE SENZUALITATE SI SEXUALITATE PENTRU FEMEI

Ce ziceti, continuam aceasta serie de articole legate de sarcina? Daca doriti sa cititi mai multe informatii despre acest subiect amplu (sarcina), astept cu drag propunerile voastre de subiecte.

Pana data viitoare, toate cele bune!

Hermina Popa

Psiholog & Consilier

Leave a Comment