Draga mea, nu renunța la fericirea ta!

by herminapopa

Dacă deja ai început să lucrezi cu tine, să crești, să evoluezi din punct de vedere personal și, implicit, spiritual, probabil ai observat că tot acest proces nu e deloc ușor. Nu e ușor să îți privești în față toate acele părți din tine care încă dor, nu e ușor să le accepți și nici să fii cu adevărat ceea ce vrei să fii. Poate fi chiar greu să te exprimi așa cum ești în fața altora și să te descoperi de frici, inhibiții, rețineri. Știu, e greu, dar nu imposibil. Așa că, draga mea, nu renunța!

Nu renunța la a fi tu, nu renunța la a te (re)găsi și nu renunța la a evolua așa cum vrei tu. Deseori ne vine să ne dăm bătute, să continuăm să le facem altora pe plac și să uităm de noi. E mult mai confortabil să fii acolo pentru oricine și tare incomod să fii acolo pentru tine, mai ales dacă nimeni nu a fost cu adevărat atunci când aveai nevoie.

Tendința ta de a nu te asculta, de a te judeca sau de a te ignora, s-a format cu mult timp în urmă. Ea a apărut atunci când tu erai micuță, iar cei mari nu te lăsau să te manifești așa cum voiai tu. De aceea, acum nu e deloc ușor să schimbi acel tipar pe care l-ai văzut în exteriorul tău, iar apoi, fără să o faci în mod voit, l-ai preluat. Practic, dacă cineva te certa când erai micuță, astăzi nu mai trebuie să te mai certe acea persoană, pentru că deja o faci tu.

Draga mea, nu e ușor să te iubești. Nu e ușor să lucrezi cu tine, știu. E mult mai simplu să rămâi în dependența aceea de nefericire. Însă, amintindu-ți de fiecare dată câtă lumină se ascunde în spatele suferinței, vei înțelege cât de multă nevoie ai de a munci tu, cu tine. Cu răbdare, grjă și compasiune față de tine. Cu pauze, dar nu cu renunțare. Oprește-te din când în când să mai lași suferința să se consume, dar nu te opri. Nu rămâne acolo, prinsă în ea. Nu meriți asta! Doar că, vezi tu, cu cât fugi mai mult de a experimenta durerea și de a o lăsa să curgă prin tine, cu atât mai mult suferi, de fapt.

Ca femei, avem extrem de multă nevoie să ne exprimăm emoțiile. Lăsându-le să curgă, le lăsăm să se consume. Așa că, de fiecare dată când cazi, stai acolo, tu cu tine, oferă-ți timp și iubire, iar apoi ridică-te. Mergi mai departe. Respiră. Viața e frumoasă. Cu bune și cu mai puțin bune, așa evoluăm și, crede-mă pe cuvânt, perfecțiunea există, dar în alt plan. Așa că, aici, avem de trăit, avem de experimentat, dacă vrem să creștem.

Draga mea… Plângi. Eliberează. Ridică-te. Joacă-te. Mergi. Zâmbește. Respiră. Eliberează. Plângi. Ridică-te iar. Și mergi înainte. Despre asta este viața!

Cu drag, Hermina

Psiholog Licentiat, Consilier pentru Dezvoltare Personala si Formator

Te poti programa la o sesiune de consiliere individuala cu Hermina printr-un simplu mesaj pe Whatsapp la numarul 0729 710 486. Poți opta pentru consultanța rapidă (15 minute) sau pentru consilierea online prin apel video. Alege ceea ce este potrivit pentru tine!

Leave a Comment