Acum respiră și atât

by herminapopa

Inspiră adânc aer în piept și apoi expiră relaxat. Ești tu. Ești același suflet pe care îl cunoști de atâta timp… Ai rămas același. Ești tu și ești doar acum!

Orice gând care îți trece prin minte este doar un gând. Tu îl poți observa și tot tu poți reveni la starea ta de prezență totală. Inspiră și expiră. E tot ceea ce ai acum. E tot ceea ce poți fi acum.

Ieși din rutină și observă-te pe tine. Privește cât de departe ai ajuns astăzi! Ești tu și citești o parte din mine. Ești aici, acum și e tot ce contează! De ce fugi mereu după gânduri și oameni? De ce îți e frică să te privești și să te iubești astăzi și în fiecare zi, pe tine? De ce fugi de tine?

Pentru că te-ai blocat în gândire, societate, reguli și rutine pe care le consideri adevăruri. Și crezi că te vei regăsi acolo, afară. Crezi că vei fi mai fericit cu el, cu ea, acolo sau dincolo.

Mă crezi sau nu, tot ce ai cu adevărat și ce te poate face fericit este acum și aici. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Tot ce a fost îți amintești și tot ce va fi îți imaginezi. Și pierzi clipa. Uite, deja ai pierdut-o.

Hai, lasă ego-ul deoparte pentru un moment și respiră. Respiră și regăsește-te pe tine însuți! Revino la tine, nu te mai pierde prin tot felul de locuri. Crede-mă, ești mai mult decât suficient pentru a fi fericit. Pentru că în tine suntem toți. Și Dumnezeu, și oameni, și iubire, și tot ce vrei tu. Nu-ți mai pierde timpul fugind după nimicuri. Tot ce cauți este deja aici. Ești tu!

Respiră și stai cu tine. Nu-i așa că ești minunat? ☺️

Sursa foto: www.fineartamerica.com

Hermina Popa

Psiholog Licentiat, Consilier pentru Dezvoltare Personala si Formator

Leave a Comment