Cine sunt eu?

by herminapopa

Numele meu e același, dar eu parcă sunt alta în fiecare zi. Uneori sunt timidă (anxioasă ar spune psihologii), alteori mă surprind având acele crize de tantrum despre care vă spuneam că apar la cei mici👌 și, revin la ce am început să zic: sunt alta în fiecare zi.

Lucrez la mine cât de mult pot. Citesc, umblu „ca nebunii“ pe la psiholog, fac exerciții de respirație și alte minunății care mă ajută să mă descopăr, dar în același timp sa ajung la o variantă mai bună a mea.

Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din Cluj-Napoca (UBB), am făcut un curs de formator in Oradea, sunt masterandă in cadrul Universității din Oradea (Psihologie educațională, consiliere școlară si vocațională), particip la workshopuri și cursuri din domeniul psihologiei și sunt fascinată pe zi ce trece tot mai mult de autocunoaștere, de înțelegerea tiparelor mentale și de progres.

Întâmplările au făcut ca in timpul facultății să fiu la cele mai înalte cote ale anxietății mele, ceea ce mă bucură acum. Nu, nu sunt sadică, dar sunt recunoscătoare! De ce? Pentru că fără acele „stări prietenoase“ poate că nu aș fi ajuns atât de departe. Dificultățile personale m-au făcut „să sap“ mai mult. Am inceput sa îmi pun întrebări. Multe întrebări. Care este scopul meu în viața? Ce naiba caut eu pe aici? La ce sunt bună? Ce vreau? Ce nu vreau? Și, uite-așa, am început să merg la psiholog. Apoi sa aplic acele tehnici de relaxare, meditație sau vizualizare, care, în timp, nu au mai fost de domeniul SF. Apoi sa tot citesc, să tot caut. Și, in final, să prind încredere în mine și să vreau mai mult.

Ce era acel mai mult? Să răspândesc ce am învățat și să previn. Poate că acum va este mai clar de ce chiar nu glumesc când spun că iubesc copiii. 😊 Iubesc ceea ce fac! Am conștientizat cat de importanți sunt primii ani de viață pentru a forma un adult sănătos psihic. Îmi place la nebunie sa fiu implicată în formarea oamenilor și, mai nou, să scriu. Le pregătesc fișe, inventez povești, jocuri și poezii, iar apoi le împărtășesc pe Facebook, știind că sigur sunt oameni care profită de aceste resurse. Așa că, am vrut și mai mult: un blog. Un blog în care sa adun resurse educaționale, să scriu vrute și nevrute, să vă recomand cărți, idei și să continui sa răspandesc informații teoretice și practice care contribuie la o viață fericită.

Sau la clipe de fericire, dacă ne gândim că-i musai să trăim în prezent. 🙂

Ce înseamnă poza pe care am ales-o? Primăvara. Pentru că și natura se schimbă la fel ca noi.

Să creștem frumos!

Hermina Popa

Psiholog Licentiat, Consilier pentru Dezvoltare Personala si Formator

Leave a Comment