Din nemulțumire nu vei primi mai mult

by herminapopa

Știți acele seri din copilărie în care bunica sau mama ne arăta cum să-i mulțumim Lui Doamne-Doamne pentru tot ce avem? Eu, cel puțin, așa am fost învățată și doar acum conștientizez secretul care se ascundea în spatele acelui MULȚUMESC…

Totuși, în afara acelor seri, mulți dintre noi am fost învățați să ne focusăm atenția pe NEGATIV:

  • pe ce nu avem;
  • pe ce nu e bine;
  • pe ce nu e destul;
  • pe noi, care nu suntem destul de buni.

Concentrându-ne pe ceea ce nu suntem / avem, acele aspecte vor crește. Binele nu va apărea de nicăieri, pentru că noi nu credem că îl putem primi. Noi singuri blocăm fluxul energiei pozitive, prin simplul fapt că ne focusăm numai și numai pe negativ.

Nu am… / Nu sunt… / Nu mai vreau să fiu… / M-am săturat de…

Dacă stau bine să mă gândesc, fiecare client din cabinet este NEMULȚUMIT, și nu neapărat de ceea ce are sau nu, ci mai ales de ceea ce ESTE. Scriu aici, pentru că vreau să mă fac auzită și în afara cabinetului, știind că de-acolo, nu vin toți. Dar afară, toți suferim / am suferit de nemulțumire de sine.

Și ce poate fi mai dureros decât să crezi despre tine că nu ești o soție suficient de bună, că ești o mamă cu o tonă de defecte sau că ești un om care… nu-i cine știe ce?

Vrei să te schimbi, dar tot ce observi este doar negativul. Nici nu vei atrage altceva, în afară de ceea ce observi – adică, acel negativ.

Dacă un copil face crize de furie, momentele în care este calm și zâmbește nu mai există chiar deloc? Dacă ai stari negative sau anumite lucruri pe care ai vrea să le schimbi, asta înseamnă că nimic nu mai e bun? Nici faptul că exiști? Nici faptul că… Ai primit șansa de A FI?

Așa că, înainte de a te gândi la ceea ce ai schimba la TINE, fii puțin atent la ceea ce AI DEJA! Fii puțin atent la ceea ce ești deja! Fii puțin atent la minunăția din viața ta care este acolo, în tine, dar e acoperită de valul gândirii sumbre.

Obișnuiește-te să mulțumești zilnic pentru tot ceea ce ai deja (oricât de mărunt ar fi) și doar apoi așteaptă-te să primești mai mult. Pentru că atât timp cât vei sta în frustrare și nemulțumire, doar ție îți vei face rău. Singur, tu, ție… Iar ceea ce vrei să primești, aproape că nu mai vine… Căci toată atenția ta este setată pe negativ. Și din nemulțumire, vei primi și mai multă nemulțumire.

Te concentrezi pe negativ? Atragi negativ.

Te concentrezi pe pozitiv? Atragi pozitiv.

Schimbă focusul atenției și începe să vezi și frumosul. Observă și momentele de calm ale copilului tău, observă și stările tale de bine, și lucrurile pe care deja le ai, banii cu care momentan te întreții și apreciază. Apreciază tot. Mulțumește în gând, în scris și prin emoție.

Simte RECUNOȘTINȚA, exerseaz-o zilnic și primește miracolele. Dumnezeu / Universul îți va da mai multe atunci când vei învăța să apreciezi ceea ce ai deja!

Cu mult drag, Hermina

Psiholog Licentiat, Consilier pentru Dezvoltare Personala si Formator

Te poti programa la o sesiune de consiliere individuala cu Hermina printr-un simplu mesaj pe Whatsapp la numarul 0729 710 486. Poți opta pentru consultanța rapidă (15 minute) sau pentru consilierea online prin apel video. Alege ceea ce este potrivit pentru tine!

1 comment

smortergiremal iunie 26, 2024 - 19:10

I?¦ve recently started a web site, the information you provide on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

Reply

Leave a Comment