M-am săturat de atâta dezvoltare personală

by herminapopa

Cursuri peste cursuri, cărți, filme, prezentări. Suntem bombardați cu informații de pretutindeni. Te-ai săturat de atâtea legi ale Universului, metode magnifice prin care te poți schimba și alte tehnici nemaivăzute, care funcționează sau nu. Azi nu fac reclamă la nimic, azi vreau doar să îți deschizi ochii!

Toate sunt despre tine. De fapt, totul este despre tine. Fie că alegi sau nu să pui în practică niște sfaturi pe care le citești sau le primești de la cineva, depinde de tine. Dacă nu te vei opri la o abordare anume, dacă nu îți vei urma un stil propriu și autentic de gândire, dacă nu îți crești încrederea în TINE, te vei pierde în continuare printre alte sute de astfel de informații.

Nu mai căuta atâtea!

Este important să îți găsești o orientare, o abordare anume în care să crezi și pe care să o urmezi. Poți face schimbări ocazionale, ca de exemplu să aplici uneori un nou exercițiu de relaxare sau să îți creezi afirmațiile în alt mod, dar nu sări de la o tehnică la alta peste noapte. Avem tendința asta de a testa 100 de psihologi, 10 tehnici de relaxare și 7 meditații. Procedând astfel, ne pierdem tot mai mult și devenim confuzi. Vorbeam recent cu cineva care îmi spunea:

M-am săturat de atâta dezvoltare personală! Sunt atâtea exerciții și tehnici, încât parcă nu mai știu nimic! Am nevoie de cineva care să mă scuture, nu care să mă tot înțeleagă!

Poate te vei gândi acum că acea persoană exagerează sau poate te vei identifica perfect cu ea. Nu știu ce gândești, dar știu sigur că ceea ce îți trece acum prin minte vine din experiența gândirii tale. Critică sau admirație, este vorba despre judecata ta și modul în care TU ALEGI să gândești.

Nu știu cum, dar schimbă ce poți schimba!

Nu știu ce cale preferi (curs, cărți, terapeut, coach sau ce vrei tu), dar preferă una și bună! Scutură-te de toată povara pe care o cari în tine de atâta timp și acționează. Alege omul ăla sau cartea aia și pune în practică ceea ce înveți din acea sursă! Fă schimbări în interiorul tău, dacă vrei să vezi rezultate și în exterior. Iartă, plângi, descarcă-te și apoi pășește înainte într-un alt corp. Da, ai auzit bine. Pentru că celulele tale vor radia de fericire după ce te vei descătușa de toate acele traume, drame și încărcături emoționale pe care le tot porți după tine de atâta timp.

Nimic nu se va schimba până când TU nu faci ceva!!!

Vrei să fii fericit? Vrei să scapi de frici? Vrei să fii mai calm, mai bun, mai darnic, sănătos sau bogat? Oricum ai vrea să devii, FĂ CEVA. Acționează. Lasă bagajul trecutului jos din mâini, plângi una și bună și începe să șlefuiești în tine acele părți despre care poate habar nu ai că sunt ale tale.

Nu-ți voi spune că e ușor. E chiar greu la început. E de-a dreptul nasol să ai curajul să lași fricile să iasă, să recunoști greșeli făcute de tine și să-i ierți pe cei care te-au rănit cândva. Dar, ține minte: nu te-ai putea bucura de curcubeu fără ploaie. Așa că, fă-ți curaj și acționează. Scormonește în trecut, lasă bagajele jos din mâini și pregătește-te pentru noi călătorii. Dacă tu nu vei prelua controlul asupra propriei tale persoane, vei spune că destinul e de vină. Sau ceilalți. Sau tu. Ei bine, nimeni nu e vinovat. Dar fiecare este responsabil pentru a se schimba! Nu lăsa articolul ăsta să treacă degeaba prin fața ochilor tăi. Alege să faci ceva pentru tine.

Alege să ai grijă de tine!

Hermina Popa

Psiholog Licentiat, Consilier pentru Dezvoltare Personala si Formator

Leave a Comment