Meditație ghidată pentru copii | Relaxare

by herminapopa

Așează-te confortabil și relaxează-te. Inspiră adânc aer în abdomen și observă cum ți se umflă burtica. Apoi, continuă să expiri ușor și relaxat. Simți cum, pe măsură ce inspiri și expiri aerul, ești tot mai liniștit. Observi gândurile care îți trec prin minte, iar apoi le lași să plece. Ochișorii se liniștesc, iar mânuțele sunt tot mai relaxate. Picioarele sunt din ce în ce mai ușoare. Un val ușor de relaxare simți cum te cuprinde.

Inspiri adânc iubire, expiri agitație, stres, furie. Ești tot mai calm și liniștit. Gândurile care iti trec prin minte le observi, iar apoi le lași să plece. Te concentrezi pe respirația ta ușoară.

Totul este bine în lumea ta. Te simți calm și liniștit. Îți imaginezi, ușor, cerul senin cu câțiva nori. Ești tot mai relaxat. Privești norișorii de pe cer. Fiecare nor este un gând de-al tău. Privești cum norii vin, și pleacă, iarăși vin, și iarăși pleacă… La fel ca și gândurile tale. Ești calm și relaxat. Observi cerul senin în imaginația ta. Gândurile tale sunt precum norii. Vin, și pleacă. Vin, și pleacă.

Totul este bine în lumea ta. De fiecare dată când simți că ești tensionat sau agitat, revino cu atenția pe respirația ta. Constientizează-ți corpul și iubește-l. Iar când ești pregătit, revino cu atenția în prezent. Deschide ochișorii și zâmbește.

Ține minte: de fiecare dată când ești agitat, concentrează-te pe respirație. Constientizează-ți corpul. Fii relaxat. Totul este bine!

Hermina Popa

Psiholog Licentiat, Consilier pentru Dezvoltare Personala si Formator

Leave a Comment